OPENINGSRIT1.jpg
OPENINGSRIT1.jpg

OPENINGSRIT3jpg.jpg
OPENINGSRIT3jpg.jpg

OPENINGSRIT8.jpg
OPENINGSRIT8.jpg

OPENINGSRIT1.jpg
OPENINGSRIT1.jpg

1/6

Onze openingsrit op 1 april 2012

Zoals de renners voor “De Ronde”, waren WIJ er ook klaar voor….er waren wel enkele gelijkenissen…ZIJ reden 255km….WIJ 244km, wel met de moto die dan het grote verschil maakte…ook waren wij met niet zoveel als hen, ook al hadden we de steun gekregen van “De Yoeri” om het aantal omhoog te krikken. ZIJ reden de “Ronde van Vlaanderen”, WIJ de ronde van, Frans-Vlaanderen. We vertrokken zoals het goede renners betaamt zéér stipt, we moesten immers naar het buitenland….alwas het ook door onze lokaalhouder die ons liet proeven hoe het is om zonder lokaal te zitten.

We reden eerst noord-westelijke richting, en eerst dacht ik dat we een bezoekje gingen brengen aan een ex-bendelid toen we de kliniek in Roeselare voorbijreden. Onze eerste stopplaats was op de markt in Lo-Reninge waar we in café “De Vate” alle tafels confiskeerden, die we enige tijd later broederlijk verdeelden met “De Asfaltneukers”. Toen bogen we de kompasnaald naar zuid-westelijke richting alwaar we de waterlopen en kanalen aan elkaar reden om zo het feestelijke Bergues binnen te rijden, alwaar de plaatselijke Ch'tis een beetje later dan ons nog karnaval aan het vieren waren….

Na een plaatselijke ronde kwamen aan het restaurant “Au vieux remparts” zoals de dag begon zeer stipt want klokslag 12 uur zaten we vereenzaamd in het uiterste hoekje van de “remparts”….2 uur hadden we nodig om onze magen te spijzen, alwaar we vaststelden dat de Ch'tis niks verstonden van “une chope”….

Na een mislukte tankbeurt en een persoonlijk optreden van onze Yoeri, die we moesten uitleggen dat er een verschil bestaat tussen een tankbeurt en een plaspauze reden we terug richting onze vlaamse bergen…

Na een laatste stop in “ ’t oud schoemaekerietje” in Nieuwkerke, waar we juist op tijd waren om ons Tommeke als 1ste over de meet te zien rijden, en na een heildronk op de verjaardag van ons Leen, waren we ook te vroeg aan ons zo bekende Florre, alwaar er onmiddellijk gestart werd met een open-deur dag, toen er een bende vechters (allé 1 toch) binnenkwam moesten we onze inschrijvingen stopzetten en een ledenstop afkondigen…

Bedankt Rudy en onze “President” om de mooiste wegen op te sporen..

De plaatselijke verslaggever  Piere V.

El Pistolero…….