Slotrit 22 oktober 2017 ingericht door onze President naar Hondschoote

9 u15 Vast uur om te verzamelen aan ons lokaal…Frank Deboosere had zijn uiterste best gedaan om ons een koude, winderige en vooral natte dag voor te schotelen, de weergoden zouden hun beste herfstdag ooit ten toon spreiden. Toen we aan het lokaal aankwamen zagen we een stralend Dreetje staan, wat ons uiteraard zeer veel plezier deed. Wanneer we echter goed toekeken stond er achter hem een spiksplinternieuwe blinkende Harley, en dat was de tweede reden om er zo stralend uit te zien. Na een demonstratie van hoeveel lawaai zo’n ding wel kan maken, en het aankomen van alle deelnemers waren we voltallig en besloten we te vertrekken. Onze President als inrichter reed uiteraard op kop. Hij had zijn eega gedeponeerd op het motozadel van zijn zoon Lowie. We reden richting Kuurne om via binnenwegen langs Poperinge naar de schreve te rijden…Toen we in Watou een zwaaiende man aan de brouwerij van St.Bernardus zagen, dachten we dat onze President een bezoekje had ingebouwd daar op dit weekend “Buren bij Kunstenaars” liep. Niets was minder waar en we moesten wachten om af te stappen tot we aan het Watouplein zelf op het terras van “Tussen Dag en Morgen” een rare naam voor een restaurant konden plaats nemen. De dampende koffie’s en frisdranken werden op de tafels gebracht, alsook de Picon voor Dreetje die de schreve had geroken en de St.Bernardus voor Sabine die wraak nam op onze voorzitter om niet in voorgenoemde brouwerij te stoppen. Aan die tafels ontpopte onze President zich tot onruststoker.. (Maar toen wist hij het vervolg van die dag nog niet..)

Na betaling van die braspartij terug in het zadel om naar de schreve toe te rijden. Even na Saint-Crépin ter hoogte van de firma “Couvert d’Hem” twee zwarte rookwolken vergezeld van een knal en de voorzitter moest willens-nillens halt houden… Zijn Guzzi had de geest gegeven. Over naar plan B, de moto werd verscholen tussen de vuilbakken (maar voor efkens hoor) en na een spijtbetuiging aangaande het guzzi-bmw huwelijk mocht de voorzitter op nen bmw zitten…. Een klein oponthoudje aan de provisoire pop-up garage aan het kruispunt van de D55 en de D37 voor dringende werken aan het ijzer van Frank, en we konden richting Hondschoote vertrekken met de President op mijn rug. Volgende stopplaats voor enkele uren was “La Grignotière” op de Place Général de Gaulle.

Eens daar aangekomen, kwamen we tot de vaststelling dat het Stockskes koppel reeds aan de 1ste Picon au vin Blanc bezig was. Ondertussen was onze President bezig over alle grenzen heen alle hulplijnen telefonisch in werking te stellen om de Googlemaps positie zo accuraat mogelijk door te geven.. We hadden alle tijd om onzen aperitief, gevolgd door La salade Nordique of Le cassolette de fruits de mer, en daarna Le dos du cabillaud au basilic of de quisse de canard te veroberen. Ook dient in acht genomen dat het spuitwater evenveel kostte of de huiswijn, (en toen zaten we met een dilemma).

Daarna werd onze President persoonlijk gevoerd tot aan de plaats delict, om zijn ijzer te recupereren, gelukkig was de camion voor  groot huisvuil niet voorbij gekomen.   Ter gelijkertijd vertrok onze caravaan huiswaarts toe. 2 Zwaantjes vooraan onder leiding van de nieuwen touroperator Dreetje. Eerst reden we via Bulskamp, richting Oeren om dan rakelinks de Dodengang in Diksmuide den ijzer te volgen tot aan de brug van den ijzerdijk terug landinwaarts te geraken en via Keiem en Beerst tot in Werken te geraken, daar was er enig oponthoud door een verkeerd optrekmaoeuver van Lowie zodanig dat Yves de controle over zijn machien even kwijt was. Wij verder stopten en niet wisten hoe dit oponthoud kwam, dachten dat het was omdat ze het bordje “Werken” hadden gezien. Na een blij weerzien vertrokken we terug allen samen om via Kortemark, Koolskamp en Lichtervelde richting Oostrozebeke te rijden, alwaar de touroperator ons wilde verleiden om te stoppen in zijn bruin café die god zei dank dicht was en we konden rechtstreeks doorrijden tot aan ons eigen heel bruin café en stamlokaal “De Florre”…..eind goed al goed…na de gebruikelijke geplogendheden door enkele drankjes en in dit geval ook naamgetekende  T-shirts en Pollards te bestellen werd er afscheid genomen. Iedereen was het er over eens dat we terug een formidabele motodag hadden en dat de Frank (Deboosere) er geen kloten van kent….

 

De verslaggever van dienst Piere V.

De deelnemers,  Calutje en Marijke, Lowie, Dreetje, Piere V, Rudy en Sabine , Yves, Frank en Stephanie , Jozef en “en voiture” Stockske en Catherine