Eerste rit bij de Pinkers


Het was 31 maart 2019, was het nu onze 35ste openingsrit of nog niet?
Hoe het ook was, de afspraak was aan het lokaal. Alle felle moto's en 12 stoere deelnemers. We mochten met geen 13 zijn, daarmee dat de voorzitter in de greep was van de griep. Voor ons vertrek kwam de penningmeester nog een hart onder de riem steken. Het is iemand met het hart op de juiste plaats. Hij schoot een beeld van de groep.
We vertrokken allemaal in de juiste richting. Met de gashendel op 90 per uur reden we op de R8. Op de autoweg was de oefening om 120 per uur te rijden, want daar was het trajectcontrole. We waren Poperinge voorbij. Het was daar dat de spelbrekers van Gent-Wevelgem ons van de weg dwongen. Na een lange wachttijd toch wielrenners voorbij zien rijden. De groene vlag voorbij en wij ook weer vertrokken, maar dat was voor niet lang. Het peloton was niet mee met de kopmannen. Er is altijd iemand die moeite heeft met de start van het zomer uur.
Van Roesbrugge naar Oost-Cappel. Daar stond Chantal van de politiezone Heuvelland niet bij het massagehuis (vanuit Eigen Kweek).We kwamen bij Bergues, maar met de carnaval waren de stadsingangen gesloten voor auto's en moto's. Wat wij de week ervoor hadden gevraagd in ons gekende café La Poste.

10 km verder in Brouckerque zijn wegestopt aan Café Chez Francky. De cafébaas stond in het deurgat. Hij had ons zien komen, er waren geen stoelen genoeg. Er stonden er nog in zijn berging. Die waren vlug bijgezet. Gelukkig had hij genoeg koffietassen voor grote koffies. Het was daar dat we ontdekten dat de penningmeester al het geschoten beeld had doorgestuurd, naar allen. Ik had de opdracht gekregen van de voorzitter om er één te geven van de kassa. Na de sterke koffie waren de meeste weer op tempratuur gekomen.

Toen walsten we door de wind tot in Audinghen, bij Le Vent-Du-Nord gekomen. Lang hebben we niet buiten gestaan in de noorderwind. Dit jaar hebben ze ons niet naar boven gestuurd om te eten. Nadat we alles hebben gegeten en gedronken wat we betaald hebben, zijn we vertrokken. Iets na twee uur begonnen aan deterugweg.

De volgende stop was in Cassel, in het cafeetje hadden ze vroeger een molentje om in te blazen. We wilden geen groot temperatuurverschil , dushet was een gepast terrasje (zonder zon).

Het laatste stuk was met een vervelende bus onderweg, maar we zijnallemaal goed aangekomen in ons lokaal.


Inrichters Sabine & Rudy
Verslag maker Hervé Monserez